Studiul Impactul Cancerelor Feminine (de col uterin, ovarian si mamar) asupra Romaniei si Romanilor: cel mai amplu studiu de acest gen din Romania, imbina perspectivele indivizilor (paciente, medici, femei din populatia generala), cu datele de nivel sistemic, pentru o imagine completa. Studiul se desfasoara in doua faze.
Faza 1:
• centralizarea datelor statistice disponibile pentru aceste 3 tipuri de cancer,
• perspectiva medicilor de familie si ginecologi cu privire la programele de screening si a provocarilor in managementul cancerului de san, cervical si ovarian.
Faza 2:
Analiza impactului acestor tipuri de cancer (cervical, ovarian și mamar) asupra pacientelor, familiei si societatii , inclusiv a impactului economic si social pe care aceste forme de cancer le au in Romania anului 2016.
Faza 1 s-a incheiat pe 30 iunie 2016, o data cu publicarea rezultatelor studiului si discutia pe marginea lor in cadrul evenimentului de lansare publica a Coalitiei. Faza 2 este in desfasurare si se va incheia la finalul anului 2016. Scopul ultim al acestui studiu este sa documenteze si sa fundamenteze o serie de propuneri ce ar putea fi incluse intr-o strategie nationala pentru sanatatea romancelor.