Activitati

CARAVANA DE TESTARE IN ZONELE DEFAVORIZATE

Pe perioada verii 2016, Unitatea Mobila a Fundatiei Renasterea a circulat in zone defavorizate pentru a efectua controale medicale si screening primar pentru aceste forme de cancer. Au fost testate gratuit xxx femei din AA, BB, CC, DD, fiind efectuate aa ecografii mamare, bb mamografii si cc teste Babes-Papanicolau.

Poti vedea imagini din Caravana aici.

EVENIMENT DE LANSARE PUBLICA A COALITIEI

30 iunie 2016, Palatul Parlamentului, in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.

Moderatori: Andreea Esca, ambasador Fundatia Renasterea
Dr. Marius Geanta, Presedinte Centrul pentru Inovatie in Medicina (InoMed).

Cu sprijinul si prezenta:
Dr. Florin Buicu, Presedinte al Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor Dr. Diana Loreta Paun, Consilier de Stat, Departamentul pentru Sanatate Publica al Presedintiei Romaniei, Dr. Corina Pop, Secretar de stat, Ministerul Sanatatii

Reprezentanti ai Coalitiei: Dr. Catalin Jianu, Societatea Romana de Chirurgie a Sanului si Oncologie, Dr. Catalin Costovici, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva, Cezar Irimia, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Radu Ganescu, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), Rozalina Lapadatu, Institutul pentru Educatie si Dezvoltare in Sanatate (ISDE)

Poti vedea imagini de la eveniment aici.

Poti descarca agenda si concluziile evenimentului aici.

STUDIUL IMPACTUL CANCERELOR FEMININE

Studiul Impactul Cancerelor Feminine (de col uterin, ovarian si mamar) asupra Romaniei si Romanilor: cel mai amplu studiu de acest gen din Romania, imbina perspectivele indivizilor (paciente, medici, femei din populatia generala), cu datele de nivel sistemic, pentru o imagine completa. Studiul se desfasoara in doua faze.

Faza 1:

• centralizarea datelor statistice disponibile pentru aceste 3 tipuri de cancer,

• perspectiva medicilor de familie si ginecologi cu privire la programele de screening si a provocarilor in managementul cancerului de san, cervical si ovarian.

Faza 2:

Analiza impactului acestor tipuri de cancer (cervical, ovarian și mamar) asupra pacientelor, familiei si societatii , inclusiv a impactului economic si social pe care aceste forme de cancer le au in Romania anului 2016.

Faza 1 s-a incheiat pe 30 iunie 2016, o data cu publicarea rezultatelor studiului si discutia pe marginea lor in cadrul evenimentului de lansare publica a Coalitiei. Faza 2 este in desfasurare si se va incheia la finalul anului 2016. Scopul ultim al acestui studiu este sa documenteze si sa fundamenteze o serie de propuneri ce ar putea fi incluse intr-o strategie nationala pentru sanatatea romancelor.