Activitati

Masa rotunda cu tema luptei impotriva cancerelor feminine in Romania la Parlamentul European

Parlamentul European a gazduit pe 30 mai 2017 masa rotunda cu tema luptei impotriva cancerelor

Testarea moleculara si genetica, esentiale pentru sanse mai mari de supravietuire in lupta cu cancerul

Coalitia pentru Sanatate Femeii si-a propus pentru anul trei de activitate, atingerea urmatoarelor obiective:

1. Constientizarea rolului testarilor moleculare si genetice in determinarea precisa a tipului de cancer, pentru un tratament optim si sanse mai mari de vindecare si supravietuire a pacientelor

2. Implicarea mai larga a autoritatilor statului in sustinerea financiara a testelor moleculare si genetice, pentru a garanta accesul tuturor femeilor din Romania la un diagnostic oncologic corect si complet.

Conferinta de presa lansare studiul „Povara cancerului de sân în România. Beneficiile investiţiei într-un program de screening pentru cancerul de sân”

Coaliția pentru Sănătatea Femeii, în parteneriat cu Roche România, a lansat astăzi studiul „Povara cancerului de sân în România. Beneficiile investiţiei într-un program de screening pentru cancerul de sân”, realizat în perioada mai – septembrie 2017, de echipa de consultanță Deloitte. Acest studiu reprezintă prima analiză socio-economică cu privire la impactul pe care cancerul de sân îl are asupra femeilor din România, dar şi asupra sistemului medical şi mediului economic din ţara noastră. De asemenea, studiul analizează care sunt investiţiile necesare şi beneficiile generate de implementarea unui program naţional de screening pentru cancerul de sân.